Gevulde portobellos

Gevulde portobello’s – voor 4 personen

4 mooie portobello’s
1/2 courgette
1/2 doosje witte of kastanje champignons
200gr gorgonzola
1 plukje gedroogde boleet
1 sjalotje
1uitje
3 tenen knoflook
4 scheutjes olijf olie met basilicum tapenade (klein flesje van ah)
4 bladen roomboter bladerdeeg
1/2 blokje kippenbouillon
roomboter
zout peper naar smaak
scheutje koffie melk en kwastje

Week in heet water de stukjes gedroogde boleet

Oven op 200 graden voor verwarmen

Ui, sjalot en 2 tenen knoflook in hele kleine blokjes snijden. Bak deze kleine blokjes zachtjes langzaam gaar zonder te bruin te worden.

Snij de steeltjes uit de portobello’s
Snij de courgette en de champignons ook in hele kleine stukjes.
Spoel de zacht geworden boleet stukjes af en snijd die ook heel klein.

Leg 4 bladen bladerdeeg op bak papier op een bakplaat te ontdooien.

Voeg de champignon, boleet en portobello-steel stukjes bij het ui, sjalot knoflook mengsel en roerbak even op hoge temperatuur door tot het vocht uit de paddenstoelen weg is en  de geur van gebakken champignons vrij komt. Vuur uit. Roer de kleine courgette stukjes door de paddenstoelen en voeg er het derde teentje knoflook uit de knijper bij. Wat vers gemalen peper en het fijn verkruimelde bouillon blokje er bij door.

Rol of rek de deeg bladen iets uit, zo dat ze de portobello hoeden kunnen omgeven met een randje deeg. (een gebroken hoedje wordt er ook mee in model gehouden)

Vul de hoeden royaal met het paddenstoelen mengsel, mag best een bergje worden, alles zakt in de oven heel wat in. Leg op elk een 1/4 blokje van de gorgonzola op. Leg de gevulde portobello’s ieder in het midden van een vel bladerdeeg trek het deeg wat over de randen omhoog, bestrijk het deeg met wat koffie melk voor een mooi bruingebakken kleurtje.

Zet het geheel in het midden van de hete oven voor 20 minuten.

Serveer warm op een bord met wat groen, bladjes van ruccola of jonge eiken blad sla en een giet een  streepje van de basilicum tapenade olie over de paddenstoelen