Zalm avocado ei entree 4 personen
Ingrediënten
200 gram gerookte zalm
100 gram zachte room kaas (crème fraiche)
4 eieren (M)
3 grote avocado’s
1 limoen
klein schaaltje zonnebloem olie
zout, peper
4 sneetjes geroosterd wit casinobrood
Nodig
4 kommetjes
1 koffie kopje
vershoud folie
4 broodzakafsluitertjes
kwastje
vork
rasp
Rooster de 4 sneetje brood mooi bruin. Steek er met n kommetje 4 rondjes uit.
Smeer de 4 kommetjes met het kwastje met wat olie in.
Bekleed de kommetjes met de plakken zalm. Wat over de rand komt afsnijden om ook daar mee de kommetjes te bekleden.
Houd een pannetje water zachtjes aan de kook.
Bekleed het koffie kopje ruim met vershoud folie.
Bestrijk aan de binnenkant met olie.
Breek en ei en giet het in het kopje.
Neem het overhangende folie bij elkaar sluit boven het ei af met brooddzakafsluitertje
.
Maak zo 4 zakjes met rauw ei. Houd 2 zakjes in een bbq tang o.i.d en hang ze in het kokende water tot het eiwit gestold is.
Knijp af en toe zachtjes in n zakje om te voelen of eiwit stevig is en dooier nog zacht!
Doe hetzelfde met de andere eitjes. Open de zakjes en leg de eitjes in de kommetjes op de zalm.
Schil de avocado”s, prak ze fijn met n vork, meng goed met de zachte kaas en het sap van de limoen en wat peper.
Vul de kommetjes met de zalm en de eitjes af met de avocado puree.
Sluit af met n rondje geroosterd brood.
Keer om op n bordje. Bestrooi met n beetje geraspte limoen schil.
Smullen maar!